FIL ROUGE CAPITAL SMART LUMIES INVESTICIJA - Fil Rouge Capital

Press & Media

FIL ROUGE CAPITAL SMART LUMIES INVESTICIJA

April 16, 2020 | By wp_admin

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startupove i tvrtke u fazi rasta kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Raspolaže s iznosom od 45 milijuna EUR za investiranje te je sufinanciran ESIF financijskim instrumentima Europskog Investicijskog Fonda.

Fil Rouge Capital započeo je s investiranjem u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardver, IoT i logistiku.Tijekom sljedeće četiri i pol godine, a do kraja 2023, Fil Rouge Capital postavio si je za cilj investirati u 250 kompanija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a još jedan u nizu startupa u Fil Rouge Capital portfelju je Smart Lumies, hrvatska tvrtka u kasnijoj fazi razvoja koji je također osigurala VC Fil Rouge Capital investiciju.

OSNIVAČ TVRTKE SMART LUMIES, FILIP KOVAČIĆ POPOV:

“Smart Lumies je tehnološka tvrtka koja proizvodi jedinstvene igračke i producira digitalne igre koje u kombinaciji rezultiraju novom vrstom fizičko-digitalnog igranja. U godinu dana smo uz hardver razvili 16 igara, testirali s tisućama djece i dokazali da koncept takve integracije itekako funkcionira i ima ogroman potencijal za daljnji
razvoj.U usporedbi s drugim tech igračkama ograničenog sadržaja i aktivnosti, Smart Lumies igračke su dizajnirane za svako dijete i njegove interese, bilo da se radi o rješavanju logičkih problema, sviranju, crtanju, bojanju, sportskim aktivnostima ili programiranju vlastitih igara. Kako bi svakom djetetu ponudili nešto zanimljivo, razvili smo novi način stvaranja igara koji nam omogućava da u kratkom vremenskom roku napravimo u potpunosti novu igru. U proteklih godinu dana smo napravili 40 koncepata i razvili 16 igara s preko 300 levela. U sljedećih 5 godina namjeravamo postati vodeća tvrtka za izradu pametnih igračaka koje ne sadrže ekran kao glavnu komponentu.

Stevica Kuharski, Fil Rouge Capital voditelj scoutinga:
Jako smo sretni što smo dio Smart lumies priče, impresionirani smo osnivačima i njihovim dosadašnjim napretkom te vidimo veliki potencijal za njihov rast, posebno na američkom tržištu.